Logo CYCLO
Meerdaagse Sauerland

ijss 2017

17 juni 2017, om 05.00 uur vertrekken 19 leden vanaf de Kamphal in Wezep om de overige 8 leden onderweg op te pikken in Oldebroek en Elburg. En zo rijden 27 leden deze legendarische tocht. Dit klopt natuurlijk niet helemaal, het zijn 26 leden en als speciale gast rijdt burgemeester Adriaan Hoogendoorn met ons mee. Vermeldenswaardig is ook dat er met deze editie 7 afgetrainde dames mee gaan, een record. In Elburg verlaten we de Zuiderzeestraat weg, welke we vroeger helemaal tot aan Harderwijk volgden. Een goede keuze van commissielid Peter zodat we al vrij snel het water zien en in een rustige omgeving de eerste kilometers afleggen. In Harderwijk rijden we over de boulevard en onze volgwagen weet ook daar ons wonderwel te volgen, en dat gebeurd de hele dag. Zo ook bij strand Nulde, bij de slagbomen stond Edwin te wachten en prompt kreeg Gerrit Fijn een lekke band welke professioneel werd vervangen.

De 2e en tevens ook laatste lekke band werd ook op deze wijze vervangen en we waren dus mooi op tijd bij onze eerste pauzestop in Baarn. De route ging verder richting Amsterdam en als vanouds gingen we op het fietspad langs het Amsterdam Rijnkanaal. Dit fietspad begint wel steeds slechter te worden, volgend jaar maar eens kijken of het nodig is om de alternatieve route te pakken. We hadden ons voorgenomen om na Amsterdam eventueel in 2 groepen te gaan fietsen, met 27 fietsers over de dijken is voor de medeweggebruikers misschien te lastig bij het inhalen. Maar het leek wel of iedereen hier rekening mee hield, het was een verkeersluwe zaterdag en we konden overal vlot doorfietsen zonder gevaarlijke situaties. We bleven dus in één groep fietsen en om 10.00 uur legden we in Katwoude aan voor de koffiestop. De bediening had goed ingespeeld op deze grote groep en zo konden we vlot op weg richting de afsluitdijk. Echte valpartijen waren er niet, wel 2 personen die even niet snel genoeg uit de pedalen konden komen en omvielen. Waarvan één het meerdere malen overkwam, hij moet toch maar eens uitleggen waarom hij juist in het hooi langs de berm ging liggen op het moment dat er 3 leuke jonge dames aankwamen.

In Den Oever brak de zon door om ons bijna niet meer te verlaten. Onderaan de Afsluitdijk weer even stoppen en we zagen dat we ruim op schema lagen, zelfs iets voor. De wind was ons gunstig gezind en we kwamen bijna een half uur eerder aan in Makkum dan gepland. Nu kwam dit ook wel goed uit, het afrekenen duurde natuurlijk wat langer, maar ook hier zorgde de vlotte bediening ervoor dat we om 04.00 uur weer op de fiets konden springen voor de laatste kilometers.

Tradities houden we natuurlijk in ere en in Lemmer gingen we dan ook op de groepsfoto, genomen door gewillige passanten. De laatste korte stop in Ens om te bellen dat we er aan komen en om te regelen dat de 2 debutanten in Wezep op kop mogen fietsen. Daarachter de burgemeester, natuurlijk ook debutant met daarnaast jubilaris Jan Zoombelt, gevolgd door de twee 5 jarige jubilarissen Koos en Lammie. In Wezep werden we binnengehaald door een enthousiaste groep vrienden, kennissen en familie en de VLS band. Na alle kussen en felicitaties even bijkomen met een drankje. Onze voorzitter bedankte de organisatoren waarna Bouke onze volgwagenrijder Edwin in het zonnetje zette. Alle deelnemers werden herinnerd aan hun aantal deelnames, waarbij het opviel dat ook hier weer een record werd gevestigd: de lange afwezigheid. Gré Bleijenburg (1995) spande de kroon, maar helaas, Jan Borst meldde zich vrijdagavond op het laatste moment nog aan, en Gré moest de koppositie al weer gelijk afstaan. Jan zijn eerste editie was namelijk in 1986.

Nu waren de jubilarissen aan de beurt en deze werden door de burgemeester in het zonnetje gezet. Lammie en Koos voor hun 5e editie en Jan Zoombelt voor zijn geweldige prestatie, 30 x het IJsselmeer rond. Uniek is ook dat dit net op de 40e edite gedaan is, maar vooral ook op 75 jarige leeftijd. Kortom, iets om trots op te zijn en hiervoor ontving Jan naast een glazen standaard en mooi wandbord.

Moe en tevreden ging iedereen huiswaarts met de mooie herinneringen aan deze zeer geslaagde editie. En gelukkig hebben we de foto’s, welke de komende dagen aan Ad Smeets (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) toegezonden worden zodat ze op de website geplaatst kunnen worden.
De eerste foto's staan al op de LOCO.

De organisatoren bedanken iedereen langs deze weg voor een mooie jubileum editie en we zien jullie graag weer volgend jaar aan de start.

Peter en Bouke.

 


Komende activiteiten

jan
20

20-01-2019 09:30 - 13:00

feb
3

03-02-2019 09:30 - 13:00

feb
17

17-02-2019 09:30 - 13:00