Logo CYCLO
Meerdaagse Sauerland

Helaas bleek het echt zo te zijn en ga je nadenken over een goed alternatief, en dan kom je al gauw uit op een route over de dijk Lelystad-Enkhuizen.
Maar gewaarschuwd door een ervaring van vorige jaar toen ik een klein rondje IJsselmeer ging fietsen en deze ook afgesloten was, toch even controleren hoe het met deze dijk gesteld staat, en ja hoor, ook deze dijk ligt er nog uit voor fietsers tot 1 juli.
Maar goed, dit is dan een optie voor volgend jaar.

I.o.m. het bestuur hebben we een aantal opties bekeken om de marathon wel te organiseren, het gaat tenslotte ook om de afstand, en besloten om een mooie uitdagende route te bedenken.
We gaan grotendeels gewoon de route van de IJsselmeermarathon aanhouden, we fietsen via Harderwijk naar Baarn voor de 1e pauzestop.
Dit is vlakbij de benzinepomp, hier kan evt. gebruik gemaakt worden van het toilet tegen betaling van 50 cent, handig om dit alvast gepast mee te nemen.

Vervolgens fietsen we naar Amsterdam om direct na Durgerdam een deel van de Zuiderzeeroute op te pakken, een mooie route binnendoor naar Monnickendam.
In Katwoude leggen we weer aan voor de koffiestop, waarna we richting Hoorn fietsen.
In Blokker gaan we afwijken van de route door een lusje te maken en weer terug naar Hoorn te fietsen, om vervolgens naar Durgerdam over dezelfde weg terug te gaan.
Maar dan wel via de dijk zodat deze niet exact hetzelfde is.

In Amsterdam gaan we via IJburg weer naar Muiden, ook even anders dan op de heenweg.
Dit is het moment om te gaan lunchen, en bij het voorfietsen is gezocht naar een geschikte locatie, en dit bleek een flinke uitdaging te zijn. Of ongeschikt voor fietser qua bereikbaarheid en parkeren, of een slechte lunchkaart en/of enorm duur.
Maar gezien de gezonde eetgewoonte van ons is de Burger King bij Maxis niet eens zo’n slechte optie, dus gaan we hier aanleggen.

Net voor Naarden gaan we linksaf en gaan we richting Almere langs de A6 en gaan we over het fietspad van Almere strand richting de N701, deze volgen we naar Lelystad en hebben we aan de linkerkant weer volop water, en aan de rechterkant de mooie Oostvaardersplassen.

In Lelystad nog even de Batavia aandoen om vervolgens richting de Ketelbrug te fietsen.
Afhankelijk van hoe de dag verlopen is kunnen we hier of via Landsend of over de brug richting Emst de route naar huis fietsen, deze laatste is circa 10 km langer en zitten we op ruim 340 km bij aankomst.
Maar mocht er dus wat gebeuren waardoor we extreem laat zijn, dan kunnen we via Landsend tijd besparen en zitten we op een kleine 330 km.
We zorgen in ieder geval dat we het thuisfront bij de laatste stop bellen hoe laat we arriveren.

De finishlocatie is bekend, we komen aan bij de kantine van de Korfbal vereniging Rood Wit, van Pallandtlaan 4 in Wezep.
Zoals inmiddels bekend wordt de Afsluitdijk een aantal zondagen geopend voor fietsers, en zelfs op 23 juni, de dag na onze tocht.
Maar de zondag is geen optie wat ons betreft, iedereen moet mee kunnen, dus ook de leden die niet op zondag fietsen.
En we gaan dus voor de Alternatieve IJsselmeermarathon.

Ik zie jullie dan ook graag op zaterdag 22 juni om 05.00 uur bij de Kamphal in Wezep, en natuurlijk kunnen de leden buiten de regio op de bekende plekken aansluiten.
Wel is opgave verplicht om de koffiestop te regelen.
Dit kan bij voorkeur via mail, uiterlijk woensdag 19 juni: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch: 038-3769152

Maar ik hoop jullie ook te spreken bij de overige tochten die nog komen gaan alvorens we aan onze marathon beginnen.

Bouke Bunink.
Plaatje ijsselmeermarathon


Komende activiteiten

juni
19

19-06-2019 18:30 - 20:30

juni
22

22-06-2019 05:00 - 19:00

juni
26

26-06-2019 18:30 - 20:30

juni
29

29-06-2019 08:00 - 16:30

juli
3

03-07-2019 18:30 - 20:30