Logo CYCLO

Oosterwolde, 15 mei

Vorige week kondigde de regering een aantal versoepelingen aan van de Coronamaatregelen. Wat dat precies voor de activiteiten van onze vereniging zou betekenen konden we toen nog niet goed inschatten. Daarvoor wachtten we het advies af dat de NTFU begin deze week publiceerde. De NTFU ging daarvoor in overleg met NOCNSF en de KNWU. Het NTFU- advies luidt, zeer kort samengevat: rijd maximaal met zijn vieren en houd daarbij rekening met de bekende 1,5 meter. Dat betekent: houd onderling 1,5 afstand én houd 1,5 meter afstand tot anderen.

We hebben daarna als bestuur bekeken om te kijken of dit voor de clubactiviteiten van Cyclo ’78 Wezep mogelijkheden biedt. We zijn daarbij zo creatief mogelijk geweest, maar het resultaat is helaas: nee. We zien het namelijk niet voor ons dat het NTFU-idee om in viertallen te rijden in de praktijk op een veilige manier gaat werken bij het fietsen van clubritten. 

Ons devies blijft dan ook: rijd zo veel mogelijk solo of hooguit met één vaste ‘fietsbuddy’. 

Voorlopig is onze hoop gevestigd op de versoepelingen die voorlopig voor 1 september zijn voorspeld. Mogelijk dat die meer ruimte bieden, zowel voor onze clubritten als de aanstaande evenementen. Alles blijft natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen van de besmettingen door het virus. Blijf goed op jezelf en anderen passen.

Namens het bestuur,

Wim Lones


Nieuwsupdates

Wil je nieuwsupdates via mail ontvangen? Selecteer dan de optie abonneren.

Abonneren
Subscribe to this content and receive updates directly in your inbox.
Name
Email

 

Komende activiteiten

16 juli
Midweektocht - 50 km
Datum 18:30 - 20:30

Voorrijder: Christien Spijkerboer

19 juli
Zondagtocht - 85 km
Datum 09:00 - 13:00

Voorrijder: Evert Spijkerboer

23 juli
Midweektocht - 50 km
Datum 18:30 - 20:30

Voorrijder: Gerrit van 't Hul

30 juli
Midweektocht - 50 km
Datum 18:30 - 20:30

Voorrijder: Bouke Bunink

2 aug
Zondagtocht - 85 km
Datum 09:00 - 13:00

Voorrijder: Eddy Heideveld