Logo CYCLO

Vanaf 1 juli vervalt de 1,5-meter-regel voor sporters. Het NTFU-advies voor de maximale groepsgrootte voor clubritten van 4 personen verviel daardoor ook. 

Dat is voor Cyclo ’78 Wezep natuurlijk ook goed nieuws: we kunnen onze clubritten vanaf 1 juli weer oppakken.

Het bijzondere is wel dat we die 1,5 meter afstand wel tot anderen moeten aanhouden. Dat geldt ook voor onszelf, voor- en na de rit. Om die afstandsregel tijdens de ritten zo goed mogelijk aan te houden rijden we in groepen van maximaal 10 personen, die onderling voldoende afstand tot elkaar houden.

Verder is het natuurlijk belangrijk om die andere basisregel aan te houden: ben jij of één van je gezinsleden/huisgenoten verkouden: blijf dan thuis en voorkom besmettingsgevaar!

Dan het thema ‘neus snuiten’. Dat doen we niet meer door te snuiten met één vinger tegen een neusgat, maar in je shirt of in een papieren zakdoek. Ook dat om eventuele besmettingen te voorkomen.

De NTFU heeft op haar website een lijstje met tips gezet voor het rijden in een groep. Die tips vind je hier: https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1170/hoe-houd-je-15-meter-afstand-tot-andere-weggebruikers

De Corona-regels zijn natuurlijk niet super-rechtlijnig. Dat betekent dat we met gezond verstand de weg op moeten en zullen gaan, rekening houdend met de gezondheid van onszelf, onze medeleden en de medeweggebruikers. We rekenen erop dat iedereen dat in het achterhoofd houdt.

En koffiestops met een wat grotere groep: misschien moeten we ook daar, waar nodig, flexibel mee omgaan, bijvoorbeeld bij een druk terras.

Kortom, niet alles is vooraf in te regelen. Toch is het een goed moment om elkaar weer in clubverband te kunnen ontmoeten. We hebber er zin in!

Namens het bestuur van Cyclo ’78 Wezep,

Wim Lones 

De kalender voor de maanden juli en augustus:
Kalender


Nieuwsupdates

Wil je nieuwsupdates via mail ontvangen? Selecteer dan de optie abonneren.

Abonneren
Subscribe to this content and receive updates directly in your inbox.
Name
Email

 

Komende activiteiten

23 okt

Organisatie:
Gerrit Wolff en Bouke Bunink.

 

30 okt
Gehaktballentocht
Datum 13:30

Voorrijder:
Kitty Poppe
Circa 30 km.

 

7 nov
Zondagveldtoertocht
Datum 09:30

Ad Smeets

21 nov
Zondagveldtoertocht
Datum 09:30

Bouke Bunink

4 dec
Zaterdag VLD - 30/50 KM
Datum 09:30 - 13:00

Voorrijder: VLD-commissie