Logo CYCLO

Eens moet het de eerste keer zijn. Dit is voor mij van toepassing op het deelnemen aan deSimon Slot Westfriese Omringdijktoer’ of kort gezegd de Simon Slottocht. Deze tocht werd voor de zevende keer georganiseerd ter nagedachtenis aan Simon Slot. Simon was één van de 1e leden van Cyclo ‘78 Wezep en overleed plotseling in 2013.

Alhoewel het al eind augustus is, is het pas de tweede lange clubtocht die verreden wordt in dit jaar. Beste vreemd, maar we weten allemaal de oorzaak hiervan. Afijn, fietsen maar.
De weersvoorspellingen waren goed, lekker zonnetje en een beetje wind. Voordat we op de fiets sprongen reden we eerst met de auto naar Enkhuizen en dronken we een kopje koffie bij de plaatselijke viskraam……. Moet zeggen; de koffie smaakte goed!
Vooraf werden er enkele korte mededelingen gedaan en er gezegd dat de route was aangepast ten opzichte van voorgaande edities, nou als het de eerste keer is dat je de tocht fietst maakt dat niets uit.

Vanuit Enkhuizen reden we het eerste stukje langs hoge dijken naar Medemblik. Ik herkende hier een stukje die ook in de route van de IJsselmeermarathon zit. Niet veel later staken we de A7 over en kwamen we langs het geboorte dorp (Abbekerk) van ‘De Witte Reus’. Bij velen van jullie wel bekend. Vlak voor Winkel was de voorrijder even van de route afgeweken. Twee dingen tegelijk doen gaat op de fiets dus ook niet altijd goed, maar al snel zaten we weer op de route en fietsten we over de slingerende dijkjes in het Noord-Hollandse landschap. Niet veel later zagen we de duinen al opdoen. De komende 20 km van de route was redelijk druk met mensen die op weg waren naar het strand of ook lekker wilden fietsen in de duinen.

Na dit drukke stuk van de route was het tijd voor de koffiestop in Schoorl. Het terras was vlakbij de bekende Klimduin van Schoorl. De twee ‘meiden’ van de groep wilden nog even naar de Klimduin toe. Waarschijnlijk waren zij even vergeten dat de ‘meidenmarkt’ altijd op tweede Pinksterdag is…..

Na de pauze fietsen we weer richting het Oosten en hadden we een minder mooi deel van de route, namelijk Alkmaar. Eenmaal voorbij Alkmaar ging de route weer door het mooie Noord-Hollandse landschap. Niet veel later doemde er weer een hoge dijk op, de IJsselmeerdijk ten zuiden van Hoorn. Bij Hoorn kregen we nog uitleg over de aanleg van het stadsstrand wat daar wordt aangelegd. Vanaf Hoorn restte ons nog het laatste pittige stukje van de route, namelijk op de dijk met de wind schuin van voren. Maar door de snelheid iets te laten zaken en goed positie te kiezen kwamen we samen aan bij het oude treinstation in Enkhuizen.

Ik wil Jan Zoombelt en Koos Woestenburg bedanken voor de organisatie van de tocht. Ik heb een super leuke dag gehad.

Sportieve groet,

Harro Spits
simonslottocht13e foto

simonslottocht2route SimonSlotTocht


Nieuwsupdates

Wil je nieuwsupdates via mail ontvangen? Selecteer dan de optie abonneren.

Abonneren
Subscribe to this content and receive updates directly in your inbox.
Name
Email

 

Komende activiteiten

23 okt

Organisatie:
Gerrit Wolff en Bouke Bunink.

 

30 okt
Gehaktballentocht
Datum 13:30

Voorrijder:
Kitty Poppe
Circa 30 km.

 

7 nov
Zondagveldtoertocht
Datum 09:30

Ad Smeets

21 nov
Zondagveldtoertocht
Datum 09:30

Bouke Bunink

4 dec
Zaterdag VLD - 30/50 KM
Datum 09:30 - 13:00

Voorrijder: VLD-commissie