Logo CYCLO

Toerclub Cyclo ’78 Wezep is actief sinds 16 april 1978. De voorloper was ruim 10 jaar een onderdeel van wielervereniging De IJsselstreek. Op 1 januari 1991 werd het toersegment een zelfstandige vereniging onder de naam T.C. De IJsselstreek. Op 1 januari 1998 wijzigde de naam in Cyclo '78 Wezep. De toerclub heeft ongeveer 120 leden en is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Het doel van Cyclo ’78 Wezep is het beoefenen en het stimuleren van de recreatieve toerfietssport. Wanneer wij in clubverband fietsen gaat het er niet om wie het eerst terug is (er is geen winnaar). We maken mooie tochten en genieten van de omgeving, het weer (lukt niet altijd), gezellige gesprekken met clubgenoten enzovoort.

Cyclo ’78 Wezep heeft veiligheid hoog in het vaandel. Tijdens clubtochten is het daarom verplicht om een valhelm te dragen. We respecteren de verkeersregels en onze medeweggebruikers. De snelheid ligt, afhankelijk van de omstandigheden, tussen de 25 en 30 km per uur.

Het bestuur

Het bestuur van Cyclo ‘78 Wezep bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Ad Smeets
  • Secretaris: Peter Zoombelt
  • Penningmeester: Gerhard Veringa

Commissies

  • ATB: Harro Spits

Clubkleding

De officiële kleuren van de vereniging zijn zichtbaar in het clubshirt: groen en wit. Tijdens de clubritten is het dragen van een clubshirt verplicht. We zijn dan duidelijk herkenbaar. Het dragen van een clubfietsbroek gebeurt op vrijwillige basis. Dat houdt de kosten voor leden laag. 

Het verschuldigde bedrag bij aanschaf van kleding wordt via de penningmeester verrekend. Ligt je maat er niet bij, geeft dan je gewenste kleding door aan onze penningmeester

Clubcompetitie

Cyclo ’78 Wezep kent eigen clubcompetities. Deelname is geheel vrijblijvend. De diverse competities zijn:

  • De Kilometervreter waarbij de leden alle gereden kilometers op de diverse activiteiten in een kalenderjaar bijhouden. Het clublid met de meest gereden kilometers wordt de kilometervreter van het jaar en komt in het bezit van de wisselbeker.
  • Het Algeheel Kampioenschap. Het clublid met de meeste punten uit alle subcompetities gezamenlijk inclusief eventuele bonuspunten komt in het bezit van de wisselbeker.