Logo CYCLO

Verslag van de fiets meerdaagse naar Girona, van 7 tot en met 12 september 2021.

Dinsdag 7 september vertrokken wij met een achttal Cyclorenners richting Girona (Spanje). Na een goede vlucht kwamen wij gelijk terecht in een heerlijk zuidelijk klimaat. Onze begeleider Paul pikte ons op bij het vliegveld en bracht ons naar de twee appartementen in het centrum van Girona. Paul had voor ons de routes uitgestippeld en zou ons hierbij de komende vier dagen begeleiden en vergezellen.

De volgende ochtend klokslag half tien stond hij klaar om ons mee te nemen voor onze eerste rit. Een rit van 85 km met twee klimmen door een glooiend landschap. Gelijk buiten Girona begon de eerste klim. De temperatuur was ook al behoorlijk dus de eerste zweet shirts gingen gelijk uit. Het was even wennen; klimmen, glooiend landschap, op een vluchtstrook fietsen waar auto's 100 km per uur gingen, maar rond 15.30 uur waren wij weer bij het appartement en de eerste mooie dag was een feit.

Woensdag


Donderdag was the big day; er stond ons een lange rit met een pittig klim te wachten. Wij zouden de Mare de Deu del Mont gaan beklimmen. De aanloop ging rustig en goed. Bij de klim ging ieder op zijn manier en in eigen tempo de uitdaging aan. Wat Paul vooraf terecht zei; "voor iedereen is het zwaar, afzien hoort erbij en blijf om je heen kijken, blijf genieten!" klopte. Tjonge het was afzien, het was zwaar, maar wat een geweldig uitzicht en heerlijk gevoel toen de top was bereikt. Onze genieter Ad glunderde het meeste van allemaal, iedereen had de top bereikt. En dan sta je dus op de top en moet je nog terug. Bergafwaarts ging voor iedereen goed. Maar ja, er is altijd wel iemand die dan een extra uitdaging zoekt!! of niet Gerlien?😳. Na acht uur onderweg te zijn geweest kwamen we om 17.30 uur weer bij ons appartement aan. Even rust, een lekker douche en toen met zijn allen heerlijk in de binnenstad van Girona gegeten. Ook dat hoorde bij onze trip.

Donderdag


Vrijdag gingen we uit fietsen! Uit fietsen is hier wat anders dan in Nederland kwam ik (ongetekende) al snel achter. We ontkwamen er niet aan om toch te klimmen en te dalen. Gelukkig iets meer dalen, maar na een rit van 52 km hielden de meesten het van ons voor gezien. Alleen Jan, Lammie en Ad gingen de uitdaging met Paul aan. Een pittige klim van twee kilometer en dan zo snel mogelijk en daarbij een strakke tijd neerzetten. Natuurlijk slaagde zij glansrijk. De overige Cyclorenners zaten al op een terrasje. Te genieten van een drankje en de fietsen scherp in de gaten te houden. Er werden hier veel fietsen gestolen, maar Dennis was waakzaam. Schoentjes al uit en klaar voor de sprint als ook maar iemand bij onze fietsen zou blijven staan. Die avond werden de reserves weer aangevuld bij een Italiaans restaurant. Heerlijk gegeten met zijn allen en wij kregen gelijk voor de volgende dag één opdracht mee, Genieten!!

Vrijdag

De kustroute stond voor zaterdag op de planning. De eerste 40 km waren prima. De kustroute op zich was best pittig, maar als je onderweg de opdracht goed uitvoerde. Genieten!! En zodoende bij elke bocht een foto maakte en daarbij vergat, dat je fietsmatties een stuk verder, op je stonden te wachten was hij goed te doen. Het was een prachtige route! Op de terugweg ging een deel van de groep nog een beklimming doen en de rest ging met Paul om de berg heen. Om de berg heen werd er gekoerst. Met de bergbeer voorop kop over kop, want wij moesten toch eerder terug zijn bij het appartement dan de anderen! Die avond hebben wij gegeten bij het restaurant van Robert Geesink. Hier werden nog enkele souvenirs gekocht en toen verlieten wij de mooie binnenstad van Girona.

Zaterdag

De volgende dag gingen wij weer huiswaarts. Jammer, maar helaas. Het goede nieuws is wel, dat Ad eigenlijk zou stoppen met het organiseren van de fiets meerdaagse. Echter haalt hij hier zoveel plezier uit, dat hij het best nog een keer wil doen. Mits!!! iemand dit samen met hem wil doen. Dit is een voorwaarde. Ben je geprikkeld door bovenstaande verslag en heb je ideeën voor een meerdaagse meld je bij Ad of het bestuur.

Tot slot wil ik graag zeggen voor iedereen die het verslag heeft gelezen; "dit moet je een keer beleven!" en tegen mijn mede Girona fietsers; "Bedankt, ik heb echt genoten van deze trip samen met jullie!

Een zonnige fietsgroet,


Kitty


Nieuwsupdates ontvangen?

 

Abbonneren
Schrijf je in en ontvang nieuwsupdates in je mailbox.
Nieuws
Loading...