Logo CYCLO

Juli 2023

Beste leden,

Als nieuw bestuur hebben we in de afgelopen periode ons wegwijs gemaakt in de taken en activiteiten van onze vereniging. Op een paar kleine puntjes na is de overdracht van oud naar nieuw bestuur klaar. Zo langzamerhand hebben we een goed beeld van de lopende zaken en de onderwerpen die we de na de vakantie willen oppakken. Onze ideeën daarover moeten we nog verder uitwerken, maar in deze nieuwsflits lichten we alvast een tipje van de sluier op.
We zien dat onze leden mooie ritten maken, zowel in Nederland als daarbuiten. Sommigen van jullie maken goed gebruik van de Cyql-app om samen een mooie tocht te fietsen. Het bestuur ziet graag dat nog meer leden zich aanmelden op dit platform. Daarom in deze nieuwsflits een speciale oproep aan degenen die tot nu toe niet geen gebruik maken van de Cyql-app.
Over het weer hebben we niks te klagen gehad. Vooral in juni was het prachtig fietsweer. Nu we de vakantieperiode ingaan hopen we dat het mooie weer blijft, zodat we regelmatig de fiets kunnen pakken. Het bestuur wenst jullie een fijne vakantie en hoopt jullie na de zomer weer te ontmoeten tijdens een social ride of een andere activiteit.

Taakverdeling bestuur

In het bestuur hebben we de taken verdeeld. Naast het dagelijks bestuur (de kopgroep van 3) zijn er twee wegkapiteins. Zij zitten formeel niet in het bestuur, maar draaien volop mee bij het besturen van de club. Hieronder lees je nog een keer de samenstelling en wie wat doet in het bestuur.

  • Ad Smeets : voorzitter, PR, website, social media
  • Peter Zoombelt : secretaris, ledenadministratie
  • Gerhard Veringa : penningmeester, sponsoring
  • Ko van Putten : Cyql-app, PR, website, social media
  • Peter Booy : kleding, lief & leed

Lied & Leed

Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van belangrijke gebeurtenissen bij onze leden. Dat kunnen feestelijke momenten zijn, maar ook minder leuke dingen zoals blessures, valpartijen of verdrietige omstandigheden in de familie. Wij kunnen dat onmogelijk zelf allemaal bijhouden, maar we willen daar wel aandacht aan besteden. Daarom een oproep aan jullie om lief & leed te melden bij ons bestuur. Peter Booy is hiervoor het aanspreekpunt. Hij is bereikbaar op 06-53299982 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kleding

Het bestuur heeft besloten om de clubkleding weer in eigen beheer te nemen. Binnenkort halen we de voorraad op bij Stouwdam. Peter Booy is de kledingbeheerder. Voor informatie over kleding kun je bij hem terecht. Na de zomer gaat de huidige voorraad in de uitverkoop. In de volgende nieuwsflits komen we daar op terug. Dit betekent ook dat we als bestuur nadenken over nieuwe kleding. Ko van Putten en Peter Booy gaan hiermee aan de slag. Het is de bedoeling om komend najaar een kledingcommissie te vormen die de vervanging van de clubkleding verder gaat uitwerken. Als er leden zijn die dat leuk vinden en mee willen denken, meld je dan nu alvast bij Ko en Peter. De kledingcommissie is niet compleet zonder een van onze vrouwelijke leden.

Cyql-app

Al 56 leden hebben een account aangemaakt. Tot nu toe zijn er 106 ritten geplaatst en is de GPX-bibliotheek redelijk gevuld. Het bestuur gaat de Cyql-app nog meer inzetten als communicatieplatform met en voor de leden. Daarom roepen wij de leden op die nog niet zijn aangemeld dat alsnog te doen. Ko van Putten is beschikbaar om je daarbij te helpen. Zijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We weten ook dat er leden zijn die samen fietsen, maar de ritten nog niet in de Cyql-app zetten. Het bestuur vraagt jullie om dat wel te doen. Op die manier vergroot je de betrokkenheid binnen onze vereniging en heb je kans dat meer (andere) leden met deze ritten meedoen. Het is maar een kleine moeite. Dus hoe meer tochten op de Cyql-app hoe beter. Wel graag even letten op de aangemelde social rides. Iedereen is vrij om daaraan deel te nemen, maar op die data dus geen andere ritten in de app zetten.

Clubkampioenschap

Dit jaar komt er toch weer een clubkampioenschap. Bouke Bunink is bereid om dat weer te organiseren. Over de datum en het programma volgt later meer informatie.

Clubcompetitie

Deze competitie kan nog wel wat extra deelname gebruiken. Harro Spits heeft jullie daar in het begin van het seizoen daarvoor een uitnodiging gestuurd. Bij deze competitie kun je punten verzamelen voor het aantal gereden kilometers, de deelname aan de social rides en andere clubritten op de kalender. Dus vul het formulier in en doe mee. Kijk op onze website voor de tussenstand.

Ledeninformatie

We heten welkom als nieuwe leden:

  • Evelien Ossendrijver uit Wezep (per 3 mei 2023)
  • Anco Weijman uit ’t Loo (per 5 mei 2023)


Opgezegd per 31 december 2023:

  • Tijmen van ’t Hul uit ‘t Harde
  • Patrick Struik uit Wezep

Op dit moment telt onze vereniging 91 leden.