Logo CYCLO

Oktober 2023

Beste leden,

Het is herfst. Wind en regen wisselen perioden met zon af. We hebben genoten van een lange zomer en goed fietsweer, maar gaan nu de donkere dagen tegemoet. De racefiets kan aan de haak, het is tijd voor de MTB, cross- of gravelfiets. Alhoewel, sommige leden gravelen het hele jaar door en combineren dat met de racefiets. Het wegseizoen van onze club zit er na de Regelmatigheidsrit van 14 oktober op. Verderop in deze nieuwsflits een korte terugblik. Met de fameuze Gehaktballentocht op 28 oktober trappen we het bosritseizoen af. Later meer daarover.

Als nieuwbakken bestuur liggen we aardig op koers en hebben de basis op orde. Nu kunnen we voorzichtig nadenken over zaken die we de komende tijd willen oppakken. We zijn blij met de leden die de social rides en clubtochten voor hun rekening nemen. De commissie Oudejaarsveldtoertocht bereidt zich voor op het evenement van zaterdag 30 december. Jullie hulp is daarbij nodig. Via de commissie kun je een telefoontje of mailtje verwachten. In deze nieuwsflits leggen we uit hoe de contributie is opgebouwd, vertellen we iets over de website en geven een update over de Cyql-app. Onze voorraad clubkleding doen we in de uitverkoop. Misschien zit er nog iets voor jou tussen en scoor je voor een prikkie een shirt of broek in jouw maat.

Clubkampioenschap Regelmatigheidsrit

Wat fijn dat Bouke Bunink en Roelof Wichers ook dit jaar weer de regelmatigheidsrit hebben georganiseerd. Ruim 20 deelnemers streden onder moeilijke omstandigheden om de titel. Achteraf bleek de route ruim 40 km te zijn, maar daar zaten wel een paar verrassingen in. Tijdens het traditionele stamppotbuffet na afloop in De Bouwakker werd de uitslag bekendgemaakt. Domper was dat Jan Zoombelt tijdens de rit last kreeg van hartritmestoornissen en in het ziekenhuis belandde. Na diverse onderzoeken en een reset van het hartritme mocht hij ’s avonds gelukkig weer naar huis. We wensen Jan een spoedig herstel toe. Mooi was dat zijn zoon Peter er met de titel vandoor ging. Het verschil met nummer 2 Ko van Putten was minimaal. Het brons ging naar oud-winnaar Jan Borst. De volledige uitslag van het clubkampioenschap staat hier. Het bestuur dankt Bouke en Roelof voor de organisatie.

Gehaktballentocht

Op zaterdag 28 oktober gaan we het bos in. Kitty Poppe leidt ons over route van 30 km in onze achtertuin. We sluiten af bij Kitty thuis rond een grote pan met de fameuze gehaktballen van Zwiertje Nagelhout. Aanmelden kan via de Cyql-app. Meer informatie lees je hier.

Social Rides

Op de Cyql-app staan de social rides voor de komende periode. Dit zijn t/m februari alleen bosritten. Maar ze gaan alleen door als zich een voorrijder meldt. De eerstvolgende social ride is op zaterdag 4 november. Ga je de uitdaging aan?

Declareren kosten social rides en clubtochten

Voorrijders en organisatoren kunnen de gemaakte kosten voor de koffie en gebak declareren bij penningmeester Gerhard Veringa. Mail de kassabon met een korte toelichting en jouw rekeningnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lidmaatschap en contributies

Leden van onze vereniging betalen jaarlijks contributie. Daarnaast ben je als lid ook automatisch aangesloten bij de NTFU. Daar betaal je ook jaarlijks ook contributie voor. Onze leden van verdienste zijn vrijgesteld van contributie. De NTFU kent 3 soorten lidmaatschappen. In het overzicht hieronder hebben we de diverse contributies gespecificeerd:

Soort lidmaatschap  NTFU CYCLO '78 WEZEP Totaal
 Hooflid  € 37,54   € 20,-   € 57,54 
 Gezinslid  € 33,85    € 20,-   € 53,85 
 M-lid  € 3,11    € 20,-   € 23,11 
 LVD  € -  € -   € - 

 

Het lidmaatschap is gelijk aan het kalenderjaar. Wil je je lidmaatschap opzeggen, dan moet dat vóór 1 januari 2024. Zeg je bijvoorbeeld op 15 april op, dan stopt het lidmaatschap pas op 31 december. Je hebt namelijk voor een heel jaar betaald.

Opgezegd per 31 december 2023:

· Linette van Eersel

· Anco Weijman

· Bertus Elzerman

Lief en leed

In de vorige nieuwsflits konden jullie lezen dat Peter Booy de taak ‘lief en leed’ op zich heeft genomen. De afgelopen periode heeft hij vanuit die taak al diverse leden bezocht. We willen graag aandacht besteden aan het wel en wee van onze leden. Wil je iets aan hem doorgeven, dan kan dat via 06-53299982 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website

Ad Smeets en Ko van Putten zijn bezig met een update van de website. Zij kijken welke informatie moet blijven staan en of alle informatie nog actueel is. Dat doen ze stap voor stap. Binnenkort is het niet meer mogelijk om het fotoarchief via de website te bekijken. Maar geen zorgen, ze blijven op een andere manier nog steeds beschikbaar. Wil je toegang tot het fotoarchief, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cyql-app

We plaatsen steeds meer informatie op deze app, vaak met een link naar de website. Na de laatste update kun je ook ritten van omliggende verenigingen zien. Dat doe je als volgt: ga naar instellingen, openbare ritten, GPS-locatie leegmaken.

We roepen de leden die de app nog niet gebruiken om dat alsnog te doen. Zo mis je geen clubinformatie en blijf je op de hoogte van de activiteiten van onze leden. Het zou mooi zijn als meer leden hun ritten in de Cyql-app zetten. Ook al verwacht je misschien niet meteen extra deelname, dan nog laat je zien dat je actief bent als lid van Cyclo ’78 Wezep. Voorrijders van een MTB of graveltocht kunnen ook onderling afspraken maken om apart te rijden maar een gezamenlijke koffiestop plannen. Wie neemt die uitdaging aan?

Restant clubkleding in de uitverkoop

Peter Booy heeft nog diverse maten kledingstukken (dames en heren) in voorraad: windvesten, shirts korte en lange mouw, jacks en broeken (alleen dames). Kosten per stuk: slechts € 20,-. Belangstelling: bel of mail Peter. Zijn gegevens vind je elders in deze flits.

Bikemiles

We stoppen per direct met de bikemiles. Wie nog volle kaarten heeft kan die tot en met 31 december 2023 inleveren op de bekende adressen.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Noteer alvast zaterdag 13 januari 2024 in de agenda. Van 16.00 tot 18.00 uur willen we elkaar ontmoeten en proosten op het nieuwe (fiets)jaar. Meer informatie volgt.


Nieuwsupdates ontvangen?

 

Abbonneren
Schrijf je in en ontvang nieuwsupdates in je mailbox.
Nieuws
Loading...