Logo CYCLO

Beste leden,

In de vorige nieuwflits schreven over de natste maand februari en het verlangen naar zon en warmte. Nou, we hebben daarna best wel een paar mooie dagen gehad. De lente van 2024 was zelfs de warmste ooit gemeten, maar die lente was volgens het KNMI ook zeer nat en somber. We zijn intussen al halverwege juni en kou en regen zijn nog niet uit de lucht. Toch blijven we stug doorfietsen met z’n allen, soms onder prima omstandigheden en soms ook bibberend van de kou. Er is in de afgelopen periode weer veel gebeurd in onze vereniging.

We kijken nog even kort terug naar de ledenvergadering van 24 april inclusief de huldiging van onze kampioenen. Met spanning wachten we op de uitreiking van de nieuwe clubkleding. De kledingcommissie heeft voor ons een update in deze nieuwsflits.

De clubcompetitie is dankzij Harro in volle gang en kan nog wat deelnemers gebruiken. Dat geldt ook voor de organisatie van de social rides. Met enkele leden zijn we in gesprek om daar wat meer structuur in te krijgen. Dat is al wel het geval bij de doorstart van de midweektochten. Maaike, Pim, Gerrit en Jan hebben in no-time de midweektocht weer op de kalender gezet en met succes. Verderop lees je daar meer over. Ook enkele traditionele clubtochten zijn intussen weer verreden. Fijn dat er leden zijn die hiervoor het initiatief hebben genomen.


Het bestuur kijkt met veel plezier naar deze ontwikkelingen. Dit betekent dat er echt nog wel leven zit in onze vereniging. Maar er is altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing. Goede ideeën en
suggesties zijn van harte welkom, dus kom maar door.

Veel leesplezier.

Terugblik Algemene ledenvergadering

We besloten om toch een knip te maken tussen het passen van de kleding en de algemene ledenvergadering (ALV) . Beide onderdelen op 1 avond was zoals de Belgen zo mooi zeggen “van het goede teveel.” De ALV hielden we nu op 24 april in de Bouwakker in Hattemerbroek. In totaal 31 tekenden de presentelijst. Naast de behandeling van de standaard agendapunten ontstond er een levendige discussie over het gebruik van de Cyql-app en de organisatie van de social rides. Daarbij werd nog eens duidelijk dat we wel 1 vereniging willen zijn, maar dat er diverse groepen zijn met verschillende behoeften. Samen met jullie blijven we zoeken naar actviteiten waarbij we elkaar kunnen blijven ontmoeten. Een social ride met twee groepen en een gezamenlijke koffiestop is een van de opties die we gaan uitproberen. In deze vergadering stelden we de contributies 2024 vast en gingen de leden ook akkoord met het voorstel om onze leden van verdienste helemaal vrij te stellen van contributie. Na afloop van de vergadering zijn de winnaars van de diverse competities in het zonnetje gezet. Op onze website kun je dit allemaal nog eens teruglezen. De officiële notulen sturen we later toe.

Even bijpraten over de nieuwe clubkleding

De datum voor het uitreiken van de bestelde kleding moesten we helaas verplaatsen door de grote drukte bij de leverancier in deze periode van het jaar. Als alles volgens de laatste gegevens verloopt willen we woensdagavond 3 juli de bestelde kleding gaan uitdelen in de Bouwakker. Van 20.00 uur tot 21.00 uur liggen de kledingpakketten op naam klaar om af te halen. De fietsgroep van de woensdagavond kan in het laatste gedeelte van hun route langs de Bouwakker rijden en daar een stop inlassen om de fietskleding in ontvangst te nemen. Mocht je deze avond niet kunnen komen, wil je dan een ander clublid vragen om jouw kledingpakket mee te nemen? De sociale rit in de nieuwe clubkleding plannen we dan op zaterdag 6 juli. Mocht de levering toch nog vertraging oplopen dan schuift alles een week op, maar daar krijgt iedereen tijdig bericht over. Hou de Cyql-app in de gaten voor het laatste nieuws!

Voor de 2e bestelronde willen wij ook alvast een aantal momenten doorgeven. Op maandagavond 19 augustus is een pasavond voor de winterkleding gepland. Net als de vorige keer maken we in de Cyql-app weer tijdsblokken aan waar je je kunt opgeven. Voor de nieuwe leden is dan ook de paskleding voor de zomersets aanwezig zodat zij ook de gelegenheid hebben de clubkleding aan te schaffen. Je kunt de kleding ook op een ander moment gaan passen door telefonisch (0341-258410) een afspraak te maken bij Maxipromo, Waterweg 14a, 8071 RT Nunspeet.

Op de site van Maxipromo staan bij Cyclo ’78 Wezep vanaf begin augustus drie wintersets waarvoor de clubkorting gaat gelden. Tot 26 augustus is het mogelijk een bestelling te doen. Je kunt daarvoor op de website https://www.maxipromo.nl/support/bestelpagina/ inloggen met de clubcode C78W790 om toegang te krijgen en je een eigen account aanmaken om jouw bestelling(en) te plaatsen.

Op 26 oktober is onze RegelmaƟgheidsrit en op die dag willen we dan de bestellingen van de 2e bestelronde beschikbaar hebben. Nieuwe leden en de leden die nog geen zomerset met clubkorting
hebben besteld krijgen in deze bestelronde de gelegenheid alsnog een bestelling te plaatsen. Deze actie voor de kleding met clubkorting geldt alleen voor 2024.

De NTFU organiseert de verkiezing van het mooiste clubshirt 2024. Op initiatief van de kledingcommissie hebben we ons nieuwe shirt daarvoor aangemeld. Inschrijven kon tot 15 juni. We zijn benieuwd of we bij de voorselecte van de mooiste 20 shirts komen. De winnaar krijgt een interview en een fotoshoot in Fietssportmagazine. Via de Cyql-app houden we jullie op de hoogte.

Cyql-app

Dit jaar zien we een toename in het gebruik van de Cyql app. Er staan meer ritten op en we zien steeds vaker dat leden zich zeer actief aanmelden als ze mee gaan met een rit. We juichen dit als bestuur toe en we willen alle leden oproepen ook gebruik te gaan maken van de app. Niet alleen kun je leden laten weten dat je een rit gepland hebt. Ook laat je iemand die bereid is een rit te organiseren weten dat je er bij bent.

Als bestuur maken we ook steeds meer gebruik van de app om jullie te informeren over zaken die spelen binnen de vereniging. Wist je dat je een notificatie op je telefoon kunt krijgen als we een bericht plaatsen of als er een rit is aangemaakt? Hoe gemakkelijk wil je het hebben. Weet je niet hoe dit werkt of lukt het niet om de instellingen van de app aan te passen? Als je deze link volgt kun je lezen hoe dat werkt: Handleiding notificaties

Midweektochten groot succes

Begin mei zijn de midweektochten weer opgestart. Vertrek om 18:45 uur bij de Kamphal én een afstand van ongeveer 45 kilometer. Dat hier behoefte aan is, blijkt wel uit de gemiddelde deelname van 16 tot 18 personen. Niet alleen kunnen we spreken van een mooie opkomst, er gaan ook introducés mee. Én uit die groep hebben zich inmiddels ook al twee nieuwe leden gemeld. Wat een prachtig resultaat en complimenten zijn op zijn plaats voor Maaike de Groot, Jan Borst, Gerrit Fijn en Pim Kors. Hoe mooi is het dat zij zich inzetten om dit te organiseren. Op deze manier geven we samen invulling aan de koers die we samen aan het varen zijn.

Deelname clubcompetitie

Momenteel hebben we zeven deelnemers aan de clubcompetitie. Dat kan natuurlijk veel beter met 89 leden. We roepen jullie allemaal op om mee te doen aan de competitie en de tussenstand in te
leveren zodat we die op de site kunnen plaatsen. De nieuwe midweektochten zijn intussen ook aan de competitie toegevoegd.

Het bestuur denkt ook na om dat te doen met de woensdagochtendritten van Steven van Ommen. In deze competitie gaat het dus niet erom wie de meeste kilometers fietst. Met de clubcompetitie willen we de deelname aan onze clubactiviteiten stimuleren. Het formulier hebben jullie in de mail gekregen van Harro Spits. Het kost weinig moeite en het is gewoon leuk om mee te doen. Later instappen is geen probleem. Heb je geen formulier, stuur dan Harro een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lief en leed

Afgelopen periode hebben diverse leden een bezoekje gehad van Peter Booij in het kader van lief en leed. De feedback die we krijgen is dat dit jullie dit enorm waarderen. We willen dit dus heel erg graag blijven doen. Helaas zijn we niet altijd op de hoogte van alle lief en leed bij onze leden. We willen jullie daarom vragen ons daarbij te helpen. Informeer ons a.u.b. als je weet dat iets speelt bij een van onze leden. Wij pakken het dan op. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mutaties ledenlijst

Om onze ledenlijst up-to-date te houden hebben wij jullie hulp nodig. Daarom graag adreswijzigingen, nieuwe emailadressen en telefoonnummers aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Hiervoor lazen jullie al dat via de midweektochten zich twee nieuwe leden bij ons hebben aangemeld:

  • Linette van Eersel uit Wezep
  • Ive Vinke uit Wezep

Helaas heeft Gerard Broeks zijn lidmaatschap opgezegd. Per 1-6-2024 is ons ledental 89.


Juni 2024


Aankomende ritten