Logo CYCLO

Beste Cyclo leden,

Wij zijn met elkaar in een heel lastige periode beland en die lastige periode loopt ook al enkele weken en vooral zij die getroffen zijn door de corona zullen het erg moeilijk hebben maar laat ik mij beperken tot het fietsen. Gewend zijn wij om in ploegverband veelal onze tochten in groepsverband te rijden en zodoende onze kilometers te maken. Nu dat de laatste weken niet meer kan zijn wij gedwongen om alleen of met 2 personen op pad te gaan met in achtneming de 1.5 meter afstand.

Op 4 maart heb ik met Dennis en Peter nog de Drenthetocht voorgereden en dat achteraf in erbarmelijke omstandigheden en op 11 maart hebben we als groep voor het laatst een tochtje gemaakt naar Klarenbeek en daarna werd het stil rond het groeps rijden vanwege de corona. Ja, dan moet er keuzes gemaakt worden: blijf ik fietsen en doe ik dat alleen of met een vaste maat en fiets ik alleen maar korte ritjes of plak je er ook wel eens wat lange ritten tegenaan om toch in het ritme te komen voor de langere clubtochten die eventueel nog zouden kunnen komen.

Voor mijzelf heb ik de keus gemaakt om, zolang het kan vanwege de gezondheid, zoveel mogelijk het normale patroon aan te houden en mijn ritten te maken, hetzij alleen of met een vaste maat. Veel tochten heb ik samen met Peter gereden maar ik moet eerlijk zeggen “wij waren al gewend om met zijn tweeën te rijden doordat de ATB renners nog veel in het bos zaten” maar helaas begon Peter na de Drenthetocht ook te sukkelen met zijn gezondheid en was ik gedwongen om op de woensdagen alleen te gaan.

Zaterdag’s rijd ik tegenwoordig met een maat vanuit Dronten mijn ritjes en zodoende proberen we toch in het ritme te blijven en ik moet zeggen “het bevalt mij uitstekend”. Uiteraard mis ik het rijden in de groep en het koffiedrinken onderweg met elkaar en kijk ik er naar uit om dat weer te kunnen doen maar het voordeel van de huidige situatie vind ik wel dat er van te voren afgesproken wordt welke en wat voor rit er gereden gaat worden en met welke lengte en als je alleen gaat bepaal je helemaal zelf wat je doet en wanneer je afslaat en dat tot tegenstelling als je als groep vanaf de Kamphal vertrekt en er eerst een aantal minuten overlegd gaat worden welke rit er gereden gaat worden met het oog op de wind, afstand en eventuele regenbuien en zo zie je maar dat het, in ieder geval voor mij, ook weer voordelen heeft.

IMG 20200425 WA0002

Over het algemeen maak ik in mijn ogen leuke ritten en de lengte pas ik aan mijn eigen wens van mij en mederijder aan. Zo zijn we al een paar keer in Zutphen geweest en samen met Peter hebben we ook een mooie tocht gemaakt via de Utrechtse heuvelrug naar de Amerongse berg en terug via de Veluwe Vallei weer huiswaarts en dan kom je toch echt op plaatsen waar wij als groep zelden of nooit komen vanuit Wezep en dat vind ik toch weer genieten.

Ook een rondje naar de Vamberg in Drenthe via het Dwingelerveld is een bijzonder mooi tochtje en ja, ik weet het wel, deze tochten zijn allemaal langer dan 100 km en dat is voor een aantal van ons toch een probleem, denk ik. Ook maak ik wel eens een rit via het knooppuntennetwerk maar dan blijkt dat dat ook wel eens fout kan gaan, tussen Renswoude en Lunteren kwam ik op een traject waar ik mijn vrouw niet eens durft te laten rijden maar ik heb het gedaan omdat ik alleen was en ik moet zeggen “het was wel heel mooi”.

Afgelopen zaterdag hebben we een tocht gemaakt naar Gaasterland en zijn via Bantega, de woonplaats van Sjinki Knegt, Driewegsluis en de Weerribben weer terug gereden naar Dronten en voor de eerste keer sinds weken kon er onderweg weer koffie gedronken worden en wel in Blokzijl bij Sluiszicht zonder dat de rivm regels overtreden werden.

IMG 20200425 WA0010

Beste mensen, ik schrijf dit stukkie om te laten zien dat ondanks de crisis er toch wel wat van te maken is en mijn advies is dan ook blijf alsjeblieft fietsen en je hoeft echt niet die afstanden te maken die ik maak maar het gaat er om dat je er plezier aan beleeft en je fit blijft in deze spannende tijd want we zijn hier voorlopig nog niet van af alhoewel ik hoop dat de Drenthetocht op een later tijdstip toch nog eens gereden kan worden want die is grotendeels helemaal vernieuwd en bied weer nieuwe uitdagingen.

Iedereen heel veel sterkte en succes toegewenst voor de komende weken en ik hoop jullie allemaal weer gauw te ontmoeten bij de Kamphal om mooie fietstochten te kunnen maken.

Piet Zwijnenburg.


Nieuwsupdates

Wil je nieuwsupdates via mail ontvangen? Selecteer dan de optie abonneren.

Abonneren
Subscribe to this content and receive updates directly in your inbox.
Name
Email

 

Komende activiteiten

10 dec
Zaterdag VLD
Datum 09:30

Commissie
Afstanden: 30/50 km

17 dec
Zaterdag VLD
Datum 09:30

Commissie
Afstanden: 30/50 km

18 dec
Zondagveldtoertocht
Datum 09:30

Voorrijder: vacant

31 dec

Commissie
Afstanden: 30/50 km

7 jan
Fausto Coppi
Datum 09:30

Voorrijder: Koos Woestenburg
Afstand: 106 km