Logo CYCLO

Afgelopen nacht heb ik slecht geslapen vanwege de neerdalende regen wat tomeloos tegen mijn slaapkamerraam tikte en dacht bij mijzelf “die veldtoertocht van Cyclo wordt weer helemaal niks” er komt toch niemand opdagen met dit hondenweer en dat gaat weer geld kosten.
Uiteindelijk ging de wekker om toch om 07.00 uur af en sprong ik mijn bed uit om toch maar de voorbereidingen te gaan treffen om op tijd in Hattemerbroek te zijn om mijn taak daar te gaan volbrengen die mij toebedeeld was.
Kom ik daar aan en dan zie je toch al veel vrijwilligers rondlopen om hun taken te gaan doen maar van deelnemers nog niets te zien maar de verwachting is toch dat er wel wat gaat komen want toch schijnen er 135 deelnemers vooraf ingeschreven te hebben werd mij gezegd en dus is er nog hoop.
Na verloop van tijd zie je toch enkele deelnemers binnen druppelen die toch van plan zijn om te gaan starten ondanks de neerdalende regen.
Dat is ook het sein dat wij als vrijwilligers naar ons stekkie moeten gaan om daar in de regen staande het eventuele verkeer te gaan regelen.
Leuk om te zien dat iedereen dan paraat is en in actie gaat komen of al in actie zijn geweest, zoals de voorrijders.
Het was in ieder geval allemaal goed geregeld want wij als verkeersregelaars kregen als groepje een tas mee met hesjes, koffie en krentenbollen mee als versnapering gedurende de tijd dat je op je post stond.
Het duurde even alvorens de eerste renners aan kwamen modderen en wij in actie moesten komen maar na verloop van tijd werden de groepen toch groter ondanks het slechte weer en er waren al deelnemers die bijna aan het eind van hun latijn waren en niet verder konden omdat ze te weinig gegeten hadden en dan is het makkelijk dat Roelof nog een broodje over had en die weg kon geven aan de hongerige renster waar zij enorm mee geholpen was.
Ik weet niet hoeveel deelnemers er waren maar volgens mij viel het nog niet eens tegen maar zij die er wel waren hebben volgens mij wel genoten ondanks dat ze er allemaal uitzagen als een zwijn die lekker in een modderpoel heb liggen dobberen.
Beste mensen, wat heb ik genoten vandaag bij het zien van zoveel vrijwilligers die hun steentje bij droegen om deze toertocht tot een succes te maken ter ere en glorie van onze mooie club “Cyclo 78” .
Of je nu binnen bij de inschrijvingstafel zat of je heb voorgereden in dit pokkenweer of je hebt bij de verzorging gestaan of je was verkeersregelaar of je hebt andere dingen gedaan die noodzakelijk waren.
Maar bovenal vind ik dat de organisatie toch wel een pluim heeft verdient.
Het was toch weer fantastisch waar we met elkaar mee bezig waren en daar mag je best veel waardering en respect voor hebben en dan mag je alleen maar hopen dat onze club na 14 januari gewoon verder gaat als Cyclo 78.
We wachten het af maar hopen er het beste van. 
Hoe dan ook, ik wens in ieder geval iedereen een heel goed gezond en sportief jaar toe in 2023.

 

De hartelijke groeten, Piet Zwijnenburg