Logo CYCLO

April 2023

Beste leden,
Het gaat wat anders in onze vereniging. Zo ook deze 1e nieuwsflits waarmee het nieuwe bestuur jullie kort wil informeren over actuele onderwerpen en gebeurtenissen. We hebben geen idee hoe vaak we deze nieuwsflits gaan maken en wanneer die verschijnt. In ieder geval als het nodig is om jullie ergens over te informeren wat niet via de Cyql-app kan. In deze editie hebben we de volgende onderwerpen:

  1. Terugblik algemene ledenvergadering
  2. Het nieuwe bestuur van start
  3. Gebruik Cyql-app
  4. Social rides
  5. Clubcompetitie
  6. Ledeninformatie

Terugblik algemene ledenvergadering

33 leden waren aanwezig in De Zwikmeule in Oldebroek. Voorzitter Wim Lones leidde ons snel door de agenda heen. Financieel was het een iets minder goed jaar, dat kwam vooral door slecht weer tijdens onze ATB-tochten. Maar we kunnen een stootje hebben. Al snel waren we toe aan de prijswinnaars van de diverse competities. Kilometervreter 2022 werd Koos Woestenburg met Piet Zwijnenburg en Gerrit Fijn naast hem op het podium. Harro Spits won de tochtencompetitie en daarmee het algehele clubkampioenschap. Het zilver was voor Bouke Bunink en Gerrit Fijn kreeg de bronzen plak. Eric de Groot was de beste tijdens de regelmatigheidsrit. Voor zijn jarenlange inzet voor de club werd Ad Smeets benoemd tot lid van verdienste.
Na dit besluit kwam het officiële moment van aftreden van het bestuur. De voorzitter bedankte zijn mede-bestuursleden Marjolein Rensen, Sylvia Oerlemans, Jan Borst en Bouke Bunink en wenste het nieuwe bestuur veel succes. Aan de orde kwamen verder nog de begroting 2023 en de benoeming van de kas- en ATB-commissies. Met een oproep voor deelname aan de Cyql-app en de social-rides werd de vergadering afgesloten.

Het nieuwe bestuur van start

Na een aanloopperiode van enkele maanden en een presentatie van de nieuwe koers tijdens de nieuwjaarsborrel op 14 januari 2023 heeft Cyclo ’78 Wezep per 24 februari 2023 officieel een nieuw bestuur. Deze kopgroep bestaat uit voorzitter Ad Smeets, penningmeester Gerhard Veringa en secretaris Peter Zoombelt. Ko van Putten en Peter Booy zijn adviseurs van het bestuur. Harro Spits heeft zich gemeld voor het organiseren van de clubcompetitie. De taken zijn inmiddels overgedragen en de eerste zaken zijn al opgepakt. Om het oude bestuur te bedanken voor al hun werk gaan we binnenkort nog iets leuks doen.

Gebruik Cyql-app

Als het goed is hebben alle leden de handleiding gekregen voor het downloaden en gebruik van deze app. Inmiddels hebben 52 leden de app gedownload en zijn er al 70 ritten aangemaakt. Volgens ons is deze app een groot succes en kan dit uitgroeien tot een belangrijk communicatiemiddel van en door onze club. Cyql-app expert van Cyclo ’78 Wezep is Ko van Putten. Voor vragen kun je bij hem terecht. Ko is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Social rides

We zijn afgestapt van onze traditionele toerkalender. Het bestuur zet zich nu in voor de organisatie van 24 social rides, iedere maand eentje op zaterdag en een op zondag. We vragen de leden om die ritten voor te bereiden. Doel van de social rides is om gezellig met elkaar te fietsen, met een niet al te lange afstand, een normaal tempo en natuurlijk een koffiestop onderweg. Op zondag 16 april werd de 1e social ride verreden met maar liefst 16 deelnemers! Alleen de geplande koffiestop ging niet door: het restaurant zat nog dicht …. De volgende social ride is op zaterdag 29 april. Voorrijder is dan Gerrit Fijn. Iedereen is welkom. Enkele ritten staan ook open voor introducees. Alle info over de social rides vind je op de Cyql-app.

Clubcompetitie

Harro Spits heeft de organisatie van deze competitie overgenomen van Bouke Bunink en daar zijn we heel blij mee. Alle leden hebben van Harro een uitnodiging gekregen om mee te doen aan deze competitie. Je kunt vanaf dit seizoen extra punten verdienen als je bij een open rit een introducé meeneemt!

Ledeninformatie

Op dit moment telt onze vereniging 91 leden. Nieuw lid: Hein Ossendrijver uit Wezep.