Logo CYCLO

Voor de 32e keer organiseerde Cyclo ’78 Wezep haar jaarlijkse oudejaarsveldtoertocht. Dit jaar werd de tocht georganiseerd op zaterdag 30 december in plaats van op oudjaarsdag. De oudjaarsveldtoertocht was mede dankzij het mooie weer en de goede organisatie een groot succes. Enig min puntje was dat er mensen zijn die het nodig vonden om de route-pijlen te verwijderen, waardoor de enkele deelnemers van de route raakten.

De voorbereiding van de oudejaarsveldtoertocht start al in de nazomer, als de meeste fietsers nog lekker hun kilometers maken op de racefiets. De vierkoppige ATB-commissie start dan al o.a. met het maken van de route, het aanvragen van de vergunningen en het benaderen van de vrijwilligers. Zonder de vrijwilligers was het organiseren van dit evenement niet mogelijk. Bij deze ook, namens het bestuur en de ATB-commissie, dank aan de vrijwilligers voor hun inzet bij dit evenement!

1000011783

Op zaterdagochtend, voordat het licht was, verzamelde de eerste vrijwilligers zich in de kantine van sport vereniging Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek. In de kantine worden dan de inschrijftafels en de benodigde computers klaar gezet. Met de uitzetters van de route worden de laatste zaken nog besproken en dan gaan zij, voorzien van lampjes, het bos in om de routes van 30 km en 50 km te controleren en de laatste linten en borden op te hangen. In de bermen van de wegen rond de startlocatie worden linten gespannen om het parkeren in goede banen te leiden.

Terwijl de voorbereidingen nog in volle gang waren, kwamen de eerste deelnemers tegen 08:00 al binnen gedruppeld. Officieel kon men pas starten om 08:30. Het was bij deze oudejaarsveldtoertocht de eerste keer dat er om 08:30 gestart kon worden. Dit om meer spreiding van de deelnemers te bewerkstelligen. Vanaf 08:30 kwamen de deelnemers mooi gelijkmatig binnen en voorkwamen we lange wachtrijen. Mede hierdoor verliep de inschrijving vlekkeloos. Uiteindelijk hebben 650 deelnemers zich ingeschreven. De meeste deelnemers kwamen met name uit de regio, maar we mochten ook deelnemers verwelkomen uit o.a. Den Haag, Hoofdorp, Emmen, Leeuwarden en Amersfoort.

1000011775

Ondanks de vele neerslag van de afgelopen weken was de route goed te rijden. Natuurlijk waren enkele plekken erg nat en modderig, maar dat mocht de pret van de deelnemers niet drukken. De afwisselende route met snelle paden en single tracks ging over de Wezeper heide en via Landgoed Petrea en het Zwolse bos naar het zuidelijkste punt van de route (Heerde). Vanaf hier slingerde de route weer naar het noorden om tegen het einde van de route nog wat hoogtemeters te pakken op landgoed Molecaten. Halverwege de route was er een pauzeplek waar de deelnemers even konden rusten en genieten van een versnapering. De ingekochte 300 oliebollen, 60 liter bouillon, 60 liter sportdrank en honderden krentenbollen waren zo goed als op.

Vele verkeersregelaars en vrijwilligers ontvingen complimenten van de deelnemers. Het is altijd leuk om complimenten te ontvangen en het geeft aan dat we als vereniging wederom een goed evenement hebben georganiseerd! Op naar de oudejaarsveldtoertocht 2024!

1000011786

Namens de ATB-commissie,

Harro Spits


Aankomende ritten