Logo CYCLO

Februari 2024

Beste leden,

Nat, natter, natst! Wat is er veel water gevallen de afgelopen tijd. Februari 2024 is met afstand de natste maand ooit gemeten. Weilanden en akkervelden staan blank, sloten zijn vol en diverse kelders zijn ondergelopen. Dat zorgde voor veel overlast in de samenleving en volgens de geleerden is dit het gevolg van de klimaatverandering. Met regen en modder hebben wij als toerfietsers ook te maken gehad, maar dat staat niet in verhouding tot de problemen van de boeren, de bouw en de mensen met waterschade. Maar fijn is anders, dat hebben we wel gemerkt met de Snerttocht op 24 februari 2024. In deze eerste nieuwbrief van 2024 blikken we even terug op de afgelopen clubgebeurtenissen en kijken vooral vooruit naar de lente en de zon. Sommige leden konden daar niet op wachten. Zij zochten de zon op en postten daarvan op social media fraaie foto’s. Het is jullie van harte gegund! Gelukkig weten we zeker dat de zon ook in Nederland weer gaat schijnen. Maar nog even geduld dus. Tot die tijd hopen wij dat jullie warm worden van deze nieuwsflits en/of jezelf warm fietst tijdens een van de komende social rides. Hou de Cyql-app maar goed in de gaten.

Oudejaars MTB-tocht

De 32e Oudejaars MTB-toertocht vond plaats op zaterdag 30 december 2023. De MTB-commissie heeft weer bergen werk verzet voor de organisatie van dit evenement. Het bestuur is hen daar zeer dankbaar voor. Ook dank aan alle vrijwilligers die op deze dag een taak hadden en niet te vergeten de sponsors voor hun bijdrage. Met 650 deelnemers kunnen we spreken van een zeer geslaagde dag. In januari 2024 hebben wij samen met de MTB-commissie de tocht geëvalueerd en de verbeterpunten benoemd. Het is van groot belang dat wij de Oudejaars MTB-toertocht blijven organiseren, want het is niet alleen een geweldig evenement maar ook een belangrijke inkomstenbron van onze club. De MTB-commissie staat ieder jaar voor een grote uitdaging als het gaat over vergunningen, routes, begroting en voldoende vrijwilligers tijdens de voorbereiding en op de dag zelf. Al met al zijn er 40 tot 50 vrijwilligers nodig om een goed evenement te kunnen neerzetten. Help jij dit jaar ook mee? Het verslag van de tocht kun je hier nog eens nalezen.

Nieuwjaarsborrel

Nog zo’n traditie die goed in de smaak valt. Op zaterdag 13 januari 2024 waren we te gast in dorpshuis De Bouwakker in Hattemerbroek om met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Het was een gezellige bijeenkomst waar ongeveer 40 leden aanwezig waren. Naast de borrel en de hapjes presenteerde het bestuur twee ontwerpen voor nieuwe clubkleding. Het bestuur dankt Maaike de Groot en Jan Borst voor hun bijdrage aan dit project. Op de website staat een kort verslag van de bijeenkomst en kun je zien welk ontwerp uiteindelijk door de leden is gekozen. Klik hier voor meer informatie.

Social Rides

In februari 2024 waren de laatste social rides van de kalender 2023-2024. Als extra social ride werd de Lunchrit door Gerlien Hoogland en Christine Spijkerboer op het programma gezet. Er waren drie groepen die elkaar op 14 februari 2024 in ’t Hilletje in Kootwijk ontmoetten om daar gezamenlijk te lunchen. Een groep op de bos/gravel/MTB-fiets, een groep racefietsers en een groepje op vier overdekte wielen. Het was een geslaagde variant van de social ride. Jammer van het baggerweer op de terugweg, maar dat mocht de pret niet drukken. Lees hier het sfeerverslag met foto.
Het bosseizoen sloten we af met de Snertrit op 24 februari 2024. Steven van Ommen leidde een grote groep bosfietsers naar de snertpan in Oldebroek. Piet Zwijnenburg deed dat in wolvenweer met een groep op de racefiets. Een verslag vind je binnenkort op onze website. Peter Booij heeft een nieuwe kalender voor de social rides 2024-2025 gemaakt. Die zetten we binnenkort in de Cyql-app. Zoals je weet gaan die alleen door als zich een voorrijder meldt. Maar dat gaat lukken toch? Koffie en gebak zijn voor rekening van de club.

Algemene ledenvergadering

Op maandag 8 april 2024 houden we onze jaarlijkse ledenvergadering in De Bouwakker in Hattemerbroek. De inloop is vanaf 19.15 uur, de vergadering begint om 19.30 uur. Naast de vaste agendapunten presenteert het bestuur ook nieuwe statuten en het huishoudelijk reglement. Na afloop huldigen we onze clubkampioenen en gaan we in groepjes met elkaar in gesprek over de social rides, het gebruik van de Cyql-app en de hulp bij evenementen. Ook is er gelegenheid om de nieuwe kleding van Bioracer te passen. Leverancier Maxipromo is daarbij aanwezig. De uitnodiging met agenda ontvangen jullie tzt via de mail.

Mutaties ledenlijst

Opgezegd per 31 december 2023:
• Dick Huisman
• Henk Allon

Nieuw per 1-1-2024
• Roelof Veringa

Ons ledental op 1 januari 2024: 85

Lief en leed

In een vorige nieuwsflits konden jullie lezen dat Peter Booij de taak ‘lief en leed’ op zich heeft genomen. We willen graag aandacht besteden aan het wel en wee van onze leden, maar doen een beroep op jullie om ons te informeren. Wil je iets aan Peter doorgeven, dan kan dat via 06-53299982 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..